Go Back
Print

Hjemmelagde karbonader med fransk innspill

Ingredients

  • 400 g karbonadedeig
  • 3 ss Rosmarin fersk
  • litt pepper
  • havsalt
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 to mater
  • 1 squash
  • 700 g poteter
  • 1 egg

Instructions

  • Ovn på 250 grader.
  • Skrell og skjær potetene i relativt tynne skriver (1-2 cm tykke). Kok dem i ca 5 minutter i saltvann.
  • Skjær squashen og tomatene i skiver.
  • Finhakk 1 fedd hvitløk.
  • Legg poteter, squash, tomater og hvitløk lagvis i en ildfast form. Legg på salt og pepper mellom lagene.
  • Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
  • Finhakk det siste hvitløksfeddet. Bland dette sammen med karbonadedeig, egg og rosmarin. Smak til med salt og pepper. Formes til ca 8 karbonader.
  • Stek karbonadene i litt smør. 3 minutter på hver side. Middels varme.
  • Server med gratengen først, og så karbonader på toppen. Pynt med litt rosmarin på toppen.