Go Back
Print

Karamellkake (uten karamell)

Ingredients

Bunnen

  • 120 g mandler
  • 25 g kokosmasse
  • 5 dadler
  • 0,5 dl kokosolje smeltet

Karamellfyll

  • 10 dadler
  • 100 g nøttesmør
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt uraffinert

Sjokoladeglasur

  • 35 g kakaopulver
  • 0,6 dl kokosolje smeltet
  • 0,5 dl lønnesirup

Instructions

Bunnen

  • Finn frem en rund springform med ca 15 cm i diameter.
  • Miks alt i en kjøkkenmaskin og miks godt.
  • Press miksen ned i kakeformen. Sett kjølig.

Karamellfyllet

  • Miks alt i en kjøkkenmaskin eller blender. I en blender blir det mer som en silkemyk blanding.
  • Legg dette over bunnen, og sett kjølig på nytt.

Sjokoladeglasur

  • Smelt kokosolje, og bland dette sammen med kakao. Bland så inn lønnesirup. Alt dette kan gjøres for hånd med en skje.
  • Settes i kjøleskap i minst 1 time før servering. Du kan også fryse kaken i minst 15 minutter før du deler den opp.