Go Back
+ servings
fiskegrateng
Print

Fiskegrateng

Servings 4 porsjoner

Ingredients

  • 400 g fisk f.eks torsk
  • 1,5 dl makaroni

Ostesaus

  • 4 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 4 dl h-melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts muskat
  • 2 dl revet ost
  • 4 egg
  • 1/4 purreløk

Tilbehør

  • potet og gulrøtter

Instructions

  • Sett makaroni til koking.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Smelt smør i en egen kjele og rør inn mel litt etter litt. 
  • Når dette er blandet, så tilsett melk, litt om gangen mens du rører godt. Unngå at det blir klumper.
  • Rør inn salt, muskat og egg. Eggene kan du ta ett om gangen.
  • Rør inn halvparten av osten i gryta. Resten kan brukes som topping til slutt.
  • Tilsett hakket purreløk.
  • Del fisken i mindre biter/terninger, og tilsett i gryta. La gryta trekke på svak varme i ca 5-10 minutter.
  • Smør en ildfast form med smør, og hell alt i gryta over.
  • Dryss over resten av osten på toppen.
  • Settes nederst i ovnen i ca 30 minutter, på 200 grader.

Tilbehør

  • Serveres med kokte poteter og gulrøtter, om dere liker det.