Print
yoghurt

Hjemmelaget yoghurt

Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 liter melk
  • 0,3 dl startkultur (kan være Tine naturell yoghurt, eller fra yoghurt du har laget selv)

Fremgangsmåte

  1. Hell melken over i en kjele, og varm opp til 42 grader.

  2. Hell en liten skvett (ca 3-5 dl) over i en bolle og vent til den kjøles ned til 40 grader.
  3. Visp så inn startkulturen i den noe avkjølte melka, og hell denne tilbake i blandingen. Melka som er i kjelen må også komme ned i 40 grader før du heller tilbake skvetten med startkultur.
  4. Visp godt i noen sekunder.
  5. Hell blandingen over| på glass (f.eks norgesglass) og legg på lokket. Ikke fyll helt opp. La det være minst 10% luft på toppen.
  6. Sett glassene i ovnen på 45 grader varmluft med en tresleiv i åpningen. Dette gjøres for at temperaturen holder seg på ca 40 grader.
  7. Har du dehydrator, så settes denne på 40 grader celsius.
  8. La stå i ca 8-12 timer. Sjekk at smaken er syrlig etter 8 timer. Er den syrlig nok, og har tyknet, er den ferdig.

Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:

Melk: jeg får hos en lokal bonde. Hvis du ikke har tilgang på en bonde, så bruk vanlig H-melk fra butikken.

Startkultur: F.eks Tine yoghurt fra vanlig matbutikk. Eventuelt kan du bestille bakterier fra hjemmeriet.dk.