Print

Stekt lammehjerte med hvitløk og chili

Ingredients

  • 2 stk hjerte
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitron- eller limesaft
  • 2 stk chili
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
  • litt smør
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts salt

Instructions

  • Rens hjeret for hinner, blod og hjerteklaffer. Del så hjertet opp i filéter eller biter.
  • Finhakk chili, hvitløk og bland dette sammen med krydder og urter og tilsett litt olivenolje og sitronsaft.
  • Smør hjertene inn med blandingen og la det ligge på benken i noen timer (gjerne over natten i kjøleskap).
  • Stek hjertene i ca 3 minutter på hver side, middels varme. Det er best om de er litt rød/rosa i midten.
  • Kan serveres med en salat, eller en god stappe av rotgrønnsaker.

Notes

Hvor kjøpes ingrediensene:
Lammehjerte: bestilles hos slakteren, eller på større matbutikker.
Hvitløk: vanlig matbutikk.
Sitron / lime: vanlig matbutikk.
Chili: vanlig matbutikk.
Rosmarin: vanlig matbutikk.
Timian: vanlig matbutikk.
Smør: vanlig matbutikk.
Pepper: vanlig matbutikk.
Uraffinert salt: Coop Mega.