Gå tilbake
hjemmelaget kefir
Skrive ut

Hjemmelaget kefir

Ingredienser

  • 2 ss kefirkorn
  • 1 liter melk
  • 1 litersglass med lokk

FREMGANGSMÅTE

  • Legg kefirkornene i et glass på ca 1 liter.
  • Tilsett melk.
  • Legg på lokk og la stå i 2-3 døgn på kjøkkenbenken (ikke i direkte sollys).P.S Lager du veldig mye i én beholder (f.eks 10 litersbøtte), så bør du røre rundt i noen sekunder med en tresleiv ca 1-2 ganger i døgnet.
  • Etter 2-3 døgn, så er kefiren ferdig. Fisk ut kornene med rene hender, skru på lokket og sett ferdig kefir i kjøleskap, klar til å drikkes. Du kan også tømme alt over i en sil, og sile ut melka, slik at kornene ligger igjen.
  • Kefirkornene du nettopp har fisket ut, kan du på nytt legge i et annet glass, og tilsette melk. Start forfra med prosessen.
  • Husk at kornene må ha melk for å overleve. Hvis du ikke skal lage kefir på en stund, så kan du legge kefirkorn i et glass, tømme over melk, sette på lokk, og sette dette i kjøleskapet. Husk å bytt melk ca annenhver uke.