Legg kefirkornene i et glass på ca 1 liter.
Tilsett melk.
Legg på lokk og la stå i 2-3 døgn på kjøkkenbenken (ikke i direkte sollys).P.S Lager du veldig mye i én beholder (f.eks 10 litersbøtte), så bør du røre rundt i noen sekunder med en tresleiv ca 1-2 ganger i døgnet.
Etter 2-3 døgn, så er kefiren ferdig. Fisk ut kornene med rene hender, skru på lokket og sett ferdig kefir i kjøleskap, klar til å drikkes. Du kan også tømme alt over i en sil, og sile ut melka, slik at kornene ligger igjen.
Kefirkornene du nettopp har fisket ut, kan du på nytt legge i et annet glass, og tilsette melk. Start forfra med prosessen.
Husk at kornene må ha melk for å overleve. Hvis du ikke skal lage kefir på en stund, så kan du legge kefirkorn i et glass, tømme over melk, sette på lokk, og sette dette i kjøleskapet. Husk å bytt melk ca annenhver uke.