Go Back
Print

Baconsurret biff med kremet spinat og tomater

Ingredients

Baconsurret biff

  • biffstykker
  • noen skiver bacon
  • salt og pepper
  • litt smør

Kremet spinat

  • 300 g spinat
  • 2 dl vann
  • 3 dl matfløte
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts salt

Stekte tomater

  • 2 to mater
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts oregano

Instructions

Stekte tomater

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Del tomatene i to, og legg på pepper, salt og oregano.
  • Stekes i ildfast form på 200 grader i ca 15-20 minutter.

Baconsurret biff

  • Legg baconskivene rundt biffen, og fest med en tannpirker (hvis nødvendig). Legg på salt og pepper.
  • Brun biffen på høy varme på begge sider i noen sekunder. Sett så ned varmen til middels, og etterstek i ca 3-4 minutter.

Kremet spinat

  • Gi spinaten et raskt oppkok, slik at den "faller sammen".
  • Tøm av kokevannet, og ta opp spinaten.
  • Gi fløten et raskt oppkok, og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.

Notes

Hvor kjøpes ingrediensene:
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Smør: Coop Mega.
Resten: vanlig matbutikk.