Go Back
havregrøt
Print

Havregrøt på den sunne måten

Ingredients

  • 3 dl havregryn
  • 4 ss rug
  • 5 dl vann
  • 2 ss myse (eller eddik)
  • 1/2 ts uraffinert havsalt
  • 1 ss smør
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss gelatin

Instructions

  • Bland sammen havregryn, rug, vann og myse (eller eddik), og la blandingen stå på benken i 12-24 timer (f.eks over natten).
  • Kok så opp grøten, og tilsett en ss smør på slutten, slik at det smelter inn.
  • Tilsett også eggeplomme og gelatin. Egg, smør og gelatin er med på å gjøre næringsinnholdet samt næringsopptaket høyere. Gelatinen jeg bruker, blir ikke gelé. Se lenger ned hvor den kjøpes.
  • Serveres med naturlig søtning og kanel.

Notes

Hvor kjøpes ingrediensene:
Havregryn: vanlig matbutikk.
Rug: vanlig matbutikk.
Myse: lages selv.
Eplecidereddik: vanlig matbutikk.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Smør: vanlig matbutikk.
Egg: vanlig matbutikk.
Gelatin i pulverform: superfoodbutikken.no. Kan kjøpe gelatinplater i vanlig matbutikk.