Print
havregrøt

Havregrøt på den sunne måten

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 4 ss rug
  • 5 dl vann
  • 2 ss myse (eller eddik)
  • 1/2 ts uraffinert havsalt
  • 1 ss smør
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss gelatin

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen havregryn, rug, vann og myse (eller eddik), og la blandingen stå på benken i 12-24 timer (f.eks over natten).
  2. Kok så opp grøten, og tilsett en ss smør på slutten, slik at det smelter inn.
  3. Tilsett også eggeplomme og gelatin. Egg, smør og gelatin er med på å gjøre næringsinnholdet samt næringsopptaket høyere. Gelatinen jeg bruker, blir ikke gelé. Se lenger ned hvor den kjøpes.
  4. Serveres med naturlig søtning og kanel.

Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:

Havregryn: vanlig matbutikk.

Rug: vanlig matbutikk.

Myse: lages selv.

Eplecidereddik: vanlig matbutikk.

Uraffinert havsalt: Coop Mega.

Smør: vanlig matbutikk.

Egg: vanlig matbutikk.

Gelatin i pulverform: superfoodbutikken.no. Kan kjøpe gelatinplater i vanlig matbutikk.