Go Back
+ servings
kombucha
Print

Kombucha

Servings 1 x oppskrift

Ingredients

  • 1,5 liter kokende vann
  • 2 poser te (unngå oljebaserte teer)
  • 50 g hvitt sukker (50 g = 5 ss)
  • 2 dl kombucha fra forrige sats (første gang, se link i teksten over)

Instructions

  • Tilsett sukkeret i et stort glass.
  • Tilsett litt kokende vann, og rist godt på glasset slik at sukkeret blir løst opp.
  • Tilsett så resten av vannet.
  • Legg i poser med te, og la de trekke i ca 7 minutter. Dekk til med et klede og strikk, slik at insekter ikke kommer oppi.
  • La blandingen kjøles ned til romtemperatur.
  • Tilsett bakterie-platen fra forrige sats i ny sats, og tilsett ferdig kombucha fra forrige sats, i ny sats.
  • Dekk til med klede og strikk, og la stå på kjøkkenbenken i minst 10 dager før du smaker på den. Du kan smake før, men den er som oftest ikke ferdig før det har gått i hvert fall 10 dager.
  • I løpet av denne tiden, vil det danne seg en ny bakterie-plate. Denne kalles for en baby. Når du så skal lage en ny sats, så kan du kaste den originale, og bruke babyen i ny sats. Eller du kan lage to satser.

Notes

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Te: helsekost eller iHerb.
Hvitt sukker: vanlig matbutikk.