Print

Sjokoladeboller med havre

Ingredienser

  • 125 g havregryn (3 dl)
  • 120 g kokosmasse (3 dl)
  • 2 ts uraffinert sukker (kan bruke vanlig sukker om du har det)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver)
  • 3 ss nøttesmør
  • 4 ss kakaonibs
  • 3 ss kakaopulver
  • 3 ss lønnesirup
  • 3 ss kokosolje (hvis nøttesmøret ikke inneholder kokosolje)
  • 1 dl tranebær gojibær e.l ((tørket))

Fremgangsmåte

  1. Miks havregryn i en kjøkkenmaskin slik at det blir til mel.
  2. Tilsett kokosmasse, og miks litt til.
  3. Tilsett så resten av ingrediensene, unntatt bærene du vil bruke til slutt (f.eks gojibær, tranebær...). Miks godt sammen
  4. Lag kuler av deigen, og rull de i kokosmasse, gojibær, hakkede nøtter eller noe annet godt du har liggende. På videoen over, så tilsetter jeg tranebær for hånd, og blander de sammen i deigen.

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:

Havregryn: vanlig matbutikk. Foretrekker økologisk.

Kokosmasse: vanlig matbutikk.

Uraffinert sukker: Coop Mega

Vaniljeekstrakt/pulver: AltShop.no (søk på vaniljepulver).

Nøttesmør: lager selv ved å blande kokosolje med nøtter.

Kakaonibs: AltShop.no.

Kakaopulver: vanlig matbutikk.

Lønnesirup: vanlig matbutikk.

Kokosolje: Coop Mega

Tranebær, gojibær: stort sett alle matbutikker. Kjøper de som er tørket.