Go Back
Print

Sjokoladeboller med havre

Ingredients

  • 125 g havregryn (3 dl)
  • 120 g kokosmasse (3 dl)
  • 2 ts uraffinert sukker (kan bruke vanlig sukker om du har det)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver)
  • 3 ss nøttesmør
  • 4 ss kakaonibs
  • 3 ss kakaopulver
  • 3 ss lønnesirup
  • 3 ss kokosolje (hvis nøttesmøret ikke inneholder kokosolje)
  • 1 dl tranebær gojibær e.l ((tørket))

Instructions

  • Miks havregryn i en kjøkkenmaskin slik at det blir til mel.
  • Tilsett kokosmasse, og miks litt til.
  • Tilsett så resten av ingrediensene, unntatt bærene du vil bruke til slutt (f.eks gojibær, tranebær...). Miks godt sammen
  • Lag kuler av deigen, og rull de i kokosmasse, gojibær, hakkede nøtter eller noe annet godt du har liggende.

Notes

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Havregryn: vanlig matbutikk. Foretrekker økologisk.
Kokosmasse: vanlig matbutikk.
Uraffinert sukker: Coop Mega
Vaniljeekstrakt/pulver: AltShop.no (søk på vaniljepulver).
Nøttesmør: lager selv ved å blande kokosolje med nøtter.
Kakaonibs: AltShop.no.
Kakaopulver: vanlig matbutikk.
Lønnesirup: vanlig matbutikk.
Kokosolje: Coop Mega
Tranebær, gojibær: stort sett alle matbutikker. Kjøper de som er tørket.