Print

Verdens beste pepperkaker

Holder til ca 4 brett.

Ingredients

  • 250 g smør
  • 150 g sukker (helst uraffinert)
  • 250 g lønnesirup
  • 1,5 ss kanel
  • 1,5 ss ingefær
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts nellik
  • 1 egg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 300 g speltmel
  • 325 g hvetemel
  • 1 ss natron

Instructions

  • Sett ovnen på 250 grader.
  • Bland mel med natron, og smuldre i smøret med fingrene.
  • Stivpisk fløte, og bland sammen egget i fløten.
  • Tilsett fløte/egg og resten av ingrediensene i eltemaskinen hvor mel/natron/smør ligger.
  • Elt til deigen er godt blandet sammen og smidig. Dette kan ta 5 minutter eller mer.
  • Settes kjølig over natten.
  • Når du tar ut deigen fra kjøleskapet, så er den hard. Begynn å kna den, og den vil raskt bli myk og smidig. Lag figurer eller pepperkakehus.
  • Stek dem på et smurt brett eller på bakepapir. Stekes i ca 6-8 minutter på 200 grader varmluft. Etter 5 minutter, så bør du følge med slik at de ikke blir brent, da ovner varmer ulikt.

Notes

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Smør: vanlig matbutikk. (husk smør, IKKE margarin. Margarin er helseskadelig)
Uraffinert sukker: Coop Mega.
Lønnesirup: vanlig matbutikk.
Kanel: vanlig matbutikk.
Ingefær: vanlig matbutikk.
Pepper: vanlig matbutikk.
Nellik: vanlig matbutikk.
Egg: vanlig matbutikk.
Kremfløte: vanlig matbutikk.
Mel: vanlig matbutikk.
Natron: vanlig matbutikk.