Go Back
+ servings
hjemmelaga ketsjup
Print

Hjemmelaget ketchup (melkesyregjæret)

Servings 1 x oppskrift

Ingredients

  • 600 g tomatpuré (økologisk)
  • 4 ss lønnesirup
  • 6 ss myse eller kombucha-eddik (eller vita biosa, kan kjøpes)
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss uraffinert havsalt
  • 1-2 ts cayennepepper
  • 1 fedd hvitløk (hvitløkspresse)

Instructions

  • Bland alt i en skål.
  • Legg over i et glass med lokk. Hvis du tetter lokket helt igjen, må du løsne det 2 ganger i døgnet for å lette på trykket. Du kan også la lokket ligge løst, eller nesten skrudd helt igjen, slik at trykket slippes ut. Legg da gjerne et kjøkkenklede rundt i tillegg.
  • La stå i romtemperatur i 3-4 dager.
  • Hvis det kommer hvit mugg på toppen, så kan dette fjernes. Det er sannsynligvis kamgjær, og det er ikke farlig. Men det smaker bedre om du tar det bort.
  • Etter 3-4 dager på kjøkkenbenken, så settes glasset (med lokk) i kjøleskapet. Her kan det lagres lenge.