Print
hjemmelaga ketsjup

Hjemmelaget ketchup (melkesyregjæret)

Porsjoner 1 x oppskrift

Ingredienser

  • 600 g tomatpuré (økologisk)
  • 4 ss lønnesirup
  • 6 ss myse eller kombucha-eddik (eller vita biosa, kan kjøpes)
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss uraffinert havsalt
  • 1-2 ts cayennepepper
  • 1 fedd hvitløk (hvitløkspresse)

Fremgangsmåte

  1. Bland alt i en skål.
  2. Legg over i et glass med lokk. Hvis du tetter lokket helt igjen, må du løsne det 2 ganger i døgnet for å lette på trykket. Du kan også la lokket ligge løst, eller nesten skrudd helt igjen, slik at trykket slippes ut. Legg da gjerne et kjøkkenklede rundt i tillegg.
  3. La stå i romtemperatur i 3-4 dager.
  4. Hvis det kommer hvit mugg på toppen, så kan dette fjernes. Det er sannsynligvis kamgjær, og det er ikke farlig. Men det smaker bedre om du tar det bort.
  5. Etter 3-4 dager på kjøkkenbenken, så settes glasset (med lokk) i kjøleskapet. Her kan det lagres lenge.