Go Back
blomkålsuppe
Print

Blomkålsuppe

Ingredients

  • 1 blomkål
  • 1 gul løk
  • 1/2 purreløk
  • 5 dl kraft eller vann
  • 2 dl fløte
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss gressløk
  • bacon
  • salt og pepper

Instructions

  • Grovhakk halvparten av blomkålen, løk og purreløk (det hvite på purreløken smaker best) (resten av blomkålen skal brukes til slutt).
  • Fres det du har kuttet i en kjele med litt smør.
  • Tilsett kraft/vann, crème fraîche og fløte i kjelen.
  • Gi det et lite oppkok, slik at blomkålen blir passe mør.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Kjør alt i en blender, til det blir en fin og jevn masse.
  • Stek bacon og resten av blomkålen i en panne i noen minutter.
  • Legg dette sammen med den andre blandingen og la det småputre i noen minutter i en kjele.
  • Serveres med litt gressløk.