Print
blomkålsuppe

Blomkålsuppe


Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 gul løk
  • 1/2 purreløk
  • 5 dl kraft eller vann
  • 2 dl fløte
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss gressløk
  • bacon
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk halvparten av blomkålen, løk og purreløk (det hvite på purreløken smaker best) (resten av blomkålen skal brukes til slutt).
  2. Fres det du har kuttet i en kjele med litt smør.
  3. Tilsett kraft/vann, crème fraîche og fløte i kjelen.
  4. Gi det et lite oppkok, slik at blomkålen blir passe mør.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Kjør alt i en blender, til det blir en fin og jevn masse.
  7. Stek bacon og resten av blomkålen i en panne i noen minutter.
  8. Legg dette sammen med den andre blandingen og la det småputre i noen minutter i en kjele.
  9. Serveres med litt gressløk.