torskegryte

Torskepanne

Kort om torskegryta

Her i hus, prøver vi å ha fisk minst 2 ganger i uken. Barna spiser fisk, og det synes vi er veldig bra. Vi spiser primært hvit fisk, da vi synes det smaker best. Makrell spiser vi gjerne, men kun når vi får det på kroken i Moldefjorden.

Under finner du oppskriften på en nydelig torskegryte. Husk at du kan bytte ut torsk med annen hvit fisk. Du kan også bruke laks/ørret/makrell om du foretrekker det.

Torskegryte

Forberedelse15 mins
Koke/steketid30 mins
Total tid45 mins
Størrelse: 4 porsjoner
Kalorier: 171kcal

Ingredienser

  • 800 g torsk
  • 1 ts salt
  • 1 stk purreløk
  • 1 stk paprika (jeg bruker rød)
  • 2 ss smør
  • 2 dl kraft/fiskebuljong (jeg bruker hjemmelaget kjøttkraft)
  • 3 dl kokosmelk (den feteste)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss currypaste

Tilbehør

  • Ris

Instruksjoner

  • Del opp torsken i mindre stykker (ca 3×3 cm).
  • Kutt opp paprika og purreløk i små biter, og surr det i smør i stekepanne i 1-2 minutter.
  • Legg paprika og purreløk over i en tykkbunnet kjele sammen med smøret.
  • Tøm i fløte og kraften og kok opp.
  • Rør inn currypaste og kokosmelk, og kok opp.
  • Legg i torskestykkene, og la de trekke i 5-10 minutter.
  • Kan serveres med ris ved siden av.

Notater

Alle ingredienser kan kjøpes i vanlig matbutikk.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andre innlegg som kan være av interesse