torskegryte

Torskepanne

Facebook

Torskegryte med ris er en nydelig rett som selv de minste synes er godt.

Her i hus, prøver vi å ha fisk minst 2 ganger i uken. Barna spiser fisk, og det synes vi er veldig bra. Vi spiser primært hvit fisk, da vi synes det smaker best. Makrell spiser vi gjerne, men kun når vi får det på kroken i Moldefjorden.

0 from 0 votes
torskegryte
Torskegryte
Forberedelse
15 mins
Koke/steketid
30 mins
Total tid
45 mins
 


Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 171 kcal
Ingredienser
  • 800 g torsk
  • 1 ts salt
  • 1 stk purreløk
  • 1 stk paprika (jeg bruker rød)
  • 2 ss smør
  • 2 dl kraft/fiskebuljong (jeg bruker hjemmelaget kjøttkraft)
  • 3 dl kokosmelk (den feteste)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss currypaste
Tilbehør
  • Ris
Fremgangsmåte
  1. Del opp torsken i mindre stykker (ca 3x3 cm).

  2. Kutt opp paprika og purreløk i små biter, og surr det i smør i stekepanne i 1-2 minutter.

  3. Legg paprika og purreløk over i en tykkbunnet kjele sammen med smøret.

  4. Tøm i fløte og kraften og kok opp.

  5. Rør inn currypaste og kokosmelk, og kok opp.

  6. Legg i torskestykkene, og la de trekke i 5-10 minutter.

  7. Kan serveres med ris ved siden av.

Notater

Alle ingredienser kan kjøpes i vanlig matbutikk.

Næringsinnhold
Torskegryte
Innhold pr porsjon
Kalorier 171 Kalorier fra fett 18
% daglig inntak*
Totalt fettinnhold 2g 3%
Kolesterol 87mg 29%
Natrium 695mg 29%
Kalium 826mg 24%
Protein 35g 70%
Vitamin A 4.8%
Vitamin C 2.4%
Kalsium 3.2%
Jern 4.5%
* Prosentene er basert på et inntak på 2000 kalorier daglig.

 

Del gjerne innlegget

Facebook