gele og gelatin

Styrke- og energidrikk basert på gelatin

Share on facebook
Facebook

Her får du oppskriften på en særdeles god styrkedrikk/gelé.

Gelatin er snadder, og noe vi alle burde spise mer av. Mange tenker kanskje at gelatin er noen ekle plater som du kjøper i butikken og som sikkert ikke smaker noe. Det er helt sant at det smaker lite, men du verden så godt det gjør for kroppen. Gelatin er rent protein som bygger opp kollagen i kroppen, ordner opp i tarmskader og som normaliserer magesyreproduksjonen. Siden de fleste av oss har en eller annen form for ubalanse i kroppen (vanskelig å unngå når man lever i en slik moderne verden), så bør også de fleste få i seg gelatin.

Det kan nevnes at den beste gelatinen får du gjennom langtidslaget kraft. Les mer om dette her. Når du lager kraft over flere døgn, så får du trekt ut masse mineraler og masse gelatin. Ulempen er at det kan være vanskelig å få ut kun gelatinen, og derfor er det greit å bruke gelatin i pulverform som du kjøper i butikk/nettbutikk.

Den nest beste metoden er å kjøpe gelatin i pulverform. Du kan bl.a kjøpe dette fra superfoodbutikken.no. Se under for oppskrift på hvordan du kan bruke gelatin i pulverform.

Her i huset så settes glassene med ferdig styrkedrikk i kjøleskap. Etter noen timer så er det stivt som gele, og vi bruker det omtrent til alle måltider. Vi elsker dette!

Under finner du oppskrift på styrkedrikk/gele. Først en video (hentet fra matbok.no) og så fremgangsmåten.

5 from 1 vote
gele og gelatin
Styrke- og energidrikk basert på gelatin
Ingredienser
  • 1,3 liter vann
  • 4 ss gelatin
  • 200 g frosne bær
  • 1 ss kokosolje
  • litt søtning
Fremgangsmåte
Alternativ 1: gelatin som gelerer
  1. Varm opp 3 dl med vann, og tilsett gelatin. Ikke kok.
  2. I en blender, legg i frosne bær, kokosolje, (søtning) og resten av vannet (1 liter)
  3. Når gelatinet er oppløst i 3 dl vann, hell dette over i blenderen.
  4. Miks godt sammen.
  5. Tøm raskt over på glass (sil gjennom en sil om du ikke ønsker frø o.l fra bærene) og sett i kjøleskap.
  6. Drikkes med en gang, eller det kan settes kjølig slik at det stivner og blir til gelé.
Alternativ 2: gelatin som ikke gelerer
  1. Miks alt sammen i en blender.
  2. Settes på flaske og kjølig.
Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:

Gelatin: superfoodbutikken.no (jeg bruker mest den som ikke blir gelé av).

Bær: vanlig matbutikk eller plukke selv.

Kokosolje: Coop Mega.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook