stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling er en klassisk middag som er godt og enkelt.

Stekt ris er alltid godt. Hvis du kombinerer med kylling i tillegg, så får du en middagsrett som jeg nok vil tro faller i smak hos de fleste. Det er mange som dropper ris, fordi de vil leve på lavkarbo-kosthold. Det er helt greit, men om du først skal kose deg med litt ris, så er stekt ris med kylling en herlig rett som de fleste vil takke ja til.

Når du skal lage stekt ris med kylling, så er det greit å sette på risen til koking først, da dette tar lengst tid. Jeg brukte en økologisk blandingsris fra Coop Mega, som krever ca 35-40 minutter koking. Med koking av vannet, så tar det fort rundt 45 minutter fra start til slutt. Du kan selvsagt bruke andre typer ris som krever mindre koketid. Du kan selvsagt bruke annen ris om du foretrekker det. Kyllingen kommer fra Stange, og er noen hakk bedre enn den “vanlige” kyllingen du får kjøpt i frysedisken eller ferskvaredisken. Får du tak i Stange eller Holte, så kjøp dette. Jeg tror Holte er det beste, men her i Molde så har vi ikke tilgang på den.

Server gjerne med flere grønnsaker ved siden av til. Dampede asparges er f.eks veldig godt. Da jeg lagde stekt ris med kylling, så stekte jeg hel kylling i ovn. Det letteste er selvsagt å bruke kyllingfileter du slipper å skjære opp, men siden Stange leverer enten hel kylling, eller kyllinglår, så var valget enkelt for meg.

Under finner du oppskrift på stekt ris med kylling. Husk at grønnsakene jeg foreslår kun er et forslag. Du bruker selvsagt det du selv synes er godt. Oppskrifter er til for å endres til hva man selv synes er best.

stekt ris med kylling
Skriv ut/print

Stekt ris med kylling

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1 to mat
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 kyllingfileter
  • litt smør til steking
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts chilipulver

Instruksjoner

  • Kok ris (se fremgangsmåte på pakken).
  • Hakk opp løk, paprika og tomat.
  • Finhakk hvitløk.
  • Del kyllingfileten i mindre biter.
  • Stek/brun kyllingfilet i panne med smør. Tilsett krydderet (pepper, salt, chili).
  • Fjern kyllingen fra panna, og stek løk og paprika i ca 5 minutter på middels varme.
  • Tilsett så tomat og ferdig kokt ris.
  • Tilsett så til slutt kyllingen, og la det trekke på svak varme i ca 8 minutter med lokk.

Del gjerne innlegget

Facebook