hel kylling i ovn

Steke hel kylling i ovn

Share on facebook
Facebook

Helstekt kylling i ovn? Her får du tipsene du trenger for å lykkes.

Hel kylling i ovn er meget godt. Det er også sunt (om du velger kylling som er økologisk og som spiser bra mat), og det er lett å tilberede.

Når det gjelder krydder på hel kylling i ovn, så anbefaler jeg å bruke godt med salt, pepper og rosmarin. Det er også godt med timian, og dette kan godt smøres på inni selve kyllingen. Da får du også en god smak på innsiden av kyllingen.

Har du en sitron liggende (eller sitronsaft på boks i kjøleskapet), så skvis ut litt sitron som du heller over kyllingen. Dette setter en god undersmak av syrlighet.

Tiden på hvor lenge hel kylling i ovn skal ligge, varierer litt ut i fra hvilken type ovn du bruker. En grei regel er å tenke 170 grader varmluft i en god time. Med god, så mener jeg ca 1 time og 20 minutter. Ta en vurdering etter 1 time og 5-10 minutter, så tar du det derfra. Jeg har god suksess med 1 time og 20 minutter i min ovn, men det kan som sagt variere litt fra ovn til ovn.

Ønsker du å bruke steketermometer når du steker hel kylling i ovn, så bør denne stikkes inn i den tykkeste delen av brystet på kyllingen. Temperaturen bør være rundt 68 grader før du tar den ut, ellers blir den noe rosa i fargen.

Jeg bruker enten kylling fra Stange, som er økologisk, eller kylling jeg har fått fra en bonde som jeg vet fôrer kyllingen skikkelig. Jeg kjøper ikke lenger «vanlig» kylling i butikken, da jeg vet at mange kyllingprodusenter stapper kyllingen full av dårlig mat.

Lykke til med steking av hel kylling i ovn.

Under ser du en video av fremgangsmåten. Detaljert oppskrift finner du under videoen.

5 from 1 vote
hel kylling i ovn
Steke hel kylling i ovn
Ingredienser
  • 1 kylling
  • salt og pepper
  • timian
  • rosmarin
  • sitronsaft
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Tørk bort fukten på kyllingen med litt papir.
  3. Gni kyllingen godt inn med pepper og salt. Bruk det krydderet du selv liker.
  4. Hell over litt sitronsaft.
  5. Krydre med rosmarin over kyllingen og legg litt timian inni kyllingen.
  6. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek på 170 grader i 1 time og 20 minutter.
  7. Bruker du steketermometer, så skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Kyllingen er ferdig stekt når den viser 68 grader.
Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:

Kylling: Rema 1000. Kjøper kylling fra Stange.

Uraffinert havsalt: Coop Mega.

Resten: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook