skogsgryte-feat3-800x400

Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker

Share on facebook
Facebook

Denne gryteretten er laget helt fra bunn (som jeg alltid gjør), og smaker fortreffelig. Den er full av godsaker, og veldig enkel å lage.

0 from 0 votes
Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker
Porsjoner: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 700 g høyrygg eller annen biff fra storfe
  • 2 ss smør
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk persillerot
  • 5 stk einebær (knust)
  • 1,5 dl vann
  • 200 g sjampinjong (helst fersk)
  • 4 ss rømme
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian (krydder)
  • 2 dl kjøttkraft
Fremgangsmåte
  1. Start med å skjære kjøttet i terninger på ca 2x2 eller 3x3 cm.

  2. Smelt smør i en stekepanne, og brun kjøttet på middels til høy varme i ca 1 minutt. Legges så over i en kjele.

  3. Skjær opp løk i små båter.  Skjær gulrot og persilleroten i små skiver/stilker. Legg dette i en kjele.

  4. Einebærene knuses, og legges i kjelen.

  5. Ha i vann, kraft og kok opp. Senk så varmen. La det trekke i ca 30 minutter.

  6. Skjær opp soppen og stek denne i stekepanna med litt smør i ca 2 minutter. Ha soppen over i kjelen.

  7. Rør hvetemel godt sammen med rømme og fløte og hell det over i kjelen.

  8. Tilsett solbærsaft og timian i kjelen og kok opp. Sett så ned varmen og la det trekke i nye 30 minutter på svak varme.

  9. Tilsett salt og pepper etter behov.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook