skogsgryte-feat3-800x400

Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker

Facebook

Denne gryteretten er laget helt fra bunn (som jeg alltid gjør), og smaker fortreffelig. Den er full av godsaker, og veldig enkel å lage.

0 from 0 votes
Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker
Porsjoner: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 700 g høyrygg eller annen biff fra storfe
  • 2 ss smør
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk persillerot
  • 5 stk einebær (knust)
  • 1,5 dl vann
  • 200 g sjampinjong (helst fersk)
  • 4 ss rømme
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian (krydder)
  • 2 dl kjøttkraft
Fremgangsmåte
  1. Start med å skjære kjøttet i terninger på ca 2x2 eller 3x3 cm.

  2. Smelt smør i en stekepanne, og brun kjøttet på middels til høy varme i ca 1 minutt. Legges så over i en kjele.

  3. Skjær opp løk i små båter.  Skjær gulrot og persilleroten i små skiver/stilker. Legg dette i en kjele.

  4. Einebærene knuses, og legges i kjelen.

  5. Ha i vann, kraft og kok opp. Senk så varmen. La det trekke i ca 30 minutter.

  6. Skjær opp soppen og stek denne i stekepanna med litt smør i ca 2 minutter. Ha soppen over i kjelen.

  7. Rør hvetemel godt sammen med rømme og fløte og hell det over i kjelen.

  8. Tilsett solbærsaft og timian i kjelen og kok opp. Sett så ned varmen og la det trekke i nye 30 minutter på svak varme.

  9. Tilsett salt og pepper etter behov.

Del gjerne innlegget

Facebook