sjokoladekake-med-kokos-feat

Sjokoladekake med kokos

Share on facebook
Facebook

En nydelig sjokoladekake med snadderkokos.

Denne sjokoladekaken er nydelig. Det første min kone sa da hun smakte den var: «oi, nesten litt som Snickers-is.» Hos oss ble den spist iskald, med noe varmt å drikke ved siden av. Har du litt pisket kremfløte på toppen, så vil det være helt toppers.

Kaken krever ingen steking, og er relativ enkel å lage. Du trenger en god kjøkkenmaskin og en god blender. Først mikser du bunnen sammen, og så mikser du sammen glasuren i en blender.

Kaken bør oppbevares i fryser eller kjøleskap når du ikke skal spise den. Står den i fryser, så ta den ut 30 minutter før servering. Står den i kjøleskap, så er den klar til å spises med en gang.

Under finner du fremgangsmåten på hvordan du lager sjokoladekake med kokos. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift.

0 from 0 votes
Sjokoladekake med kokos
Ingredienser
  • 240 g valnøtter
  • 0,7 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt (uraffinert havsalt)
Glasur
  • 100 g cashewnøtter
  • 0,7 dl lønnesirup
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
  • 5 ss sitronsaft
  • 30 g kakaopulver
  • 0,5 dl kokosolje
  • 1/2 ts salt (uraff. havsalt)
  • 1 ss kokosmasse
Fremgangsmåte
  1. I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.
  2. Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.
  3. Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.
  4. Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer...(eller mer om du ikke skal servere den da).
  5. Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.
Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:

Valnøtter: vanlig matbutikk.

Dadler: Coop Mega i Molde har hele året.

Vaniljeekstrakt: altShop eller helsekost.

Uraffinert havsalt: Coop Mega.

Cashewnøtter: vanlig matbutikk.

Lønnesirup: vanlig matbutikk. Jeg foretrekker mørk lønnesirup.

Kokosmelk: vanlig matbutikk. Jeg foretrekker den med mest fett (tror det er rundt 17%).

Sitronsaft: vanlig matbutikk. Enten juicen fra en sitron, eller ferdig juicet fra flasker.

Kakaopulver: vanlig matbutikk.

Kokosolje: Coop Mega i Molde, helsekost, eller altShop.

Kokosmasse: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook