sjokoladefudge

Sjokoladefudge på under 2 minutter

Innhold

Kort om sjokoladefudge

Se for deg følgende…du har nettopp spist middag. Du ser på TV og sitter godt i sofaen. Noen i familien tar frem en sjokolade fra butikken, men du lar være å smake, fordi du vil holde deg til sunne alternativer. Løsningen er enkel: du går inn på kjøkkenet, og lager denne 1-minutts sjokoladefudgen.

Det tar faktisk så kort tid, at du rekker å lage den når filmen dere ser på blir avbrutt av reklamepause. Og det krever kun 3 ingredienser (jeg bruker 4, men det er valgfritt). Det tar også kortere tid å lage denne sjokoladen, enn det tar å kjøre på butikken for å kjøpe sjokolade. Den du lager selv er også langt sunnere enn den du vanligvis finner i butikken.

Oppskriften under lager akkurat nok for min del til å fjerne et eventuelt søtsug. Miks alt i en liten bolle, eller skål, og du er klar til å få i deg litt god og sunn hjemmelaget sjokoladefudge.

Jeg bruker både honning og lønnesirup. Du kan velge kun én av de om du foretrekker det. Det er jo også litt enklere. Jeg anbefaler deg å prøve først med halvparten av søtningsmengden, slik at du vet hvor søtt det er før du tilsetter mer. Kanskje du liker det best når det ikke er veldig søtt?

Jeg pleier også å sette den i kjøleskap i minst 5 minutter, slik at den blir litt fast og hard. Det er kokosoljen som hjelper til med dette.

Under finner du oppskrift på en nydelig sjokoladefudge, som lages på kort tid.

sjokoladefudge
Skriv ut/print
4 from 1 vote

Sjokoladefudge på under 2 minutter

Ingredienser

  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss lønnesirup

Instruksjoner

  • Miks alt i en bolle. Bruk en tresleiv eller en skje til å mikse det sammen.
  • Settes i kjøleskap i 5-10 minutter før servering, eller spises med en gang.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook