sjokolade-kremkake

Sjokolade-kremkake

Share on facebook
Facebook

Denne kaken er nydelig, og tar bare noen få minutter å mikse sammen.

Jeg liker det enkle. Og jeg liker derfor å lage enkle kaker, som verken krever steking eller flere operasjoner. Denne enkle sjokoladekaken med banan, krever omtrent ingenting. Hiv alt i en blender, miks godt, og tøm over i en rund form (jeg bruker 15 cm i denne oppskriften). Enklere kan det ikke bli. Husk å sett kaken i fryseren i ca 4-5 timer før servering, gjerne over natten.

Jeg lagde denne kaken tidlig på en tirsdag. Etter en lang fjelltur, så tok vi ut kaken (ca 4 timer etterpå), og den var akkurat passe i konsistensen. Vi spiste alt, sammen med litt pisket kremfløte av upasteurisert fløte som jeg selv hadde separert dagen før. Aldeles nydelig, og noe jeg absolutt kunne spist igjen. Kremen trengs selvsagt ikke, men siden vi hadde fløte som måtte brukes, så ble det til at vi hadde det ved siden av kaken.

Kaken er uten bunn. Det er kun fyll. Eller, det er kun bunn. Du kan velge selv hvilket ord du vil bruke, men poenget er at det kun er ett lag i kaken.

Jeg bruker like gjerne lønnesirup i stedet for honning. Det kommer litt an på hva jeg har liggende for øyeblikket.

Kaken inneholder også bananer, som gjør at den blir enda søtere enn om du ikke hadde brukt det. Men det går helt fint, for den setter ikke noe særlig til banansmak. Kun hvis du kjenner etter, så kan du kjenne at det er bananer i.

Under finner du oppskrift på en nydelig myk sjokoladekake. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en oppskrift som sier hva du skal gjøre.

 

Sjokolade-kremkake
Bør oppbevares i fryser når den ikke skal spises.
Porsjoner: 1 x oppskrift
Kalorier: 670 kcal
Ingredienser
 • 2 bananer
 • 80 g cashewnøtter
 • 5 ss kakao
 • 0,6 dl honning
 • 0,6 dl sitronjuice
 • 0,6 dl kokosolje smeltet
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1/8 ts salt
Fremgangsmåte
 1. Legg alt i en blender, og miks godt.
 2. Legg i litt vann om det blir vanskelig å mikse.
 3. Hell blandingen over i en paiform eller en rund springform.
 4. Settes i fryser, gjerne over natten.

 

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook