sjokolade-kremkake

Sjokolade-kremkake

Denne kaken er nydelig, og tar bare noen få minutter å mikse sammen.

Jeg liker det enkle. Og jeg liker derfor å lage enkle kaker, som verken krever steking eller flere operasjoner. Denne enkle sjokoladekaken med banan, krever omtrent ingenting. Hiv alt i en blender, miks godt, og tøm over i en rund form (jeg bruker 15 cm i denne oppskriften). Enklere kan det ikke bli. Husk å sett kaken i fryseren i ca 4-5 timer før servering, gjerne over natten.

Jeg lagde denne kaken tidlig på en tirsdag. Etter en lang fjelltur, så tok vi ut kaken (ca 4 timer etterpå), og den var akkurat passe i konsistensen. Vi spiste alt, sammen med litt pisket kremfløte av upasteurisert fløte som jeg selv hadde separert dagen før. Aldeles nydelig, og noe jeg absolutt kunne spist igjen. Kremen trengs selvsagt ikke, men siden vi hadde fløte som måtte brukes, så ble det til at vi hadde det ved siden av kaken.

Kaken er uten bunn. Det er kun fyll. Eller, det er kun bunn. Du kan velge selv hvilket ord du vil bruke, men poenget er at det kun er ett lag i kaken.

Jeg bruker like gjerne lønnesirup i stedet for honning. Det kommer litt an på hva jeg har liggende for øyeblikket.

Kaken inneholder også bananer, som gjør at den blir enda søtere enn om du ikke hadde brukt det. Men det går helt fint, for den setter ikke noe særlig til banansmak. Kun hvis du kjenner etter, så kan du kjenne at det er bananer i.

Under finner du oppskrift på en nydelig myk sjokoladekake. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en oppskrift som sier hva du skal gjøre.

 

0 from 0 votes
sjokolade-kremkake
Sjokolade-kremkake
Bør oppbevares i fryser når den ikke skal spises.
Porsjoner (hold pekeren over for å regulere): 1 x oppskrift
Kalorier: 670 kcal
Ingredienser
  • 2 bananer
  • 80 g cashewnøtter
  • 5 ss kakao
  • 0,6 dl honning
  • 0,6 dl sitronjuice
  • 0,6 dl kokosolje smeltet
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1/8 ts salt
Fremgangsmåte
  1. Legg alt i en blender, og miks godt.
  2. Legg i litt vann om det blir vanskelig å mikse.
  3. Hell blandingen over i en paiform eller en rund springform.
  4. Settes i fryser, gjerne over natten.
Næringsinnhold
Sjokolade-kremkake
Innhold pr porsjon
Kalorier 670 Kalorier fra fett 333
% daglig inntak*
Totalt fettinnhold 37g 57%
Mettet fett 7g 35%
Natrium 303mg 13%
Kalium 1449mg 41%
Totalt karbohydrater 81g 27%
Kostfiber 10g 40%
Sukker 34g
Protein 18g 36%
Vitamin A 3%
Vitamin C 24.9%
Kalsium 4.1%
Jern 37%
* Prosentene er basert på et inntak på 2000 kalorier daglig.

 

Del innlegget