salt

Salt er sunnere enn du tror

Facebook

Mange tenker at salt er noe som er farlig for oss. Det er selvsagt helt feil. Salt er livsviktig, og uten salt, så dør vi. Enkelt og greit. Egentlig kunne jeg stoppet å skrive her, for mer enn dette trenger du egentlig ikke å vite…nesten.

Media skriver flere ganger i året om mat. Salt er ofte nevnt som en stor synder i det norske kostholdet, og man får et inntrykk av at dette er noe av det mest usunne man kan putte i munnen. Flere jeg kjenner kutter helt ut salt fra kostholdet sitt, og tenker med en gang at dette er veien å gå. Det er ikke så rart, da de fleste råd som står i media er at man skal redusere og nærmest holde seg unna salt.

Salt er essensielt for kroppen vår, og uten nok salt så fungerer ikke kroppen optimalt. Jeg snakker ikke om bordsaltet som er raffinert og salt som finnes i ferdigmat og mye annen mat på markedet. Jeg snakker selvsagt om saltet i sin opprinnelige form. Dette er uraffinert havsalt som ikke er behandlet på noen måte. Da får du med en rekke mineraler som kroppen trenger.

Uraffinert havsalt er bra for kroppen.

Har jeg gått lenge uten å ha fått i meg salt, eller jeg vet jeg ikke har fått i meg salt i løpet av dagen, så kjenner jeg det på kroppen. Jeg får enten vondt i hodet, eller jeg blir slapp. Da er løsningen å blande litt uraffinert salt (1/4 ts) i et glass vann, og drikke det umiddelbart. Dette hjelper alltid.

Ekte uraffinert havsalt inneholder over 80 forskjellige mineraler og sporstoffer. Når vi svetter og stresser så bruker vi alle disse stoffene. Da må vi fylle på, slik at kroppen er i balanse.

Det sies også at det er en sammenheng mellom for lite salt og diabetes, tap av hukommelse, kviser, uren hud, hjerte/kar-lidelser og mye mer. Med andre ord, så er salt kjempeviktig for at vi skal kunne holde oss frisk…og fin.

Lag gjerne masse kraft fra dyrebein. Kraft inneholder masse magnesium, kalsium, natrium, klorid og kalium. Er du syk, så drikk masse kraft hver dag. Drikk det ellers også. Her i hus, så bruker jeg kraft i sauser og forskjellige middagsretter. Da får man «lurt inn» barna masse deilig kraft.

Del gjerne innlegget

Facebook