motiver-deg-selv-til-å-trene-hver-dag-feat

Motiver deg selv til å trene HVER dag

Share on facebook
Facebook

“Motivation is like bathing, you need it everyday”. -Zig Ziglar

Går vi tilbake i tid (ganske langt tilbake i tid), og møter menneskene der, så var bevegelse/trening veldig viktig for dem. De måtte gå for å finne losji, og de måtte bevege seg for å finne mat. De kunne ikke bestille pizza som kom på døren.

I dagens samfunn, så trenger vi ikke å bevege oss så mye. Bevegelse og trening er et valg vi aktivt må velge.

Hva skjer når vi ikke trener/beveger oss, og sitter i ro og spiser søppelmat hele dagen? Vi kan sikkert fortsatt overleve, eller?

Jada, det går nok an, men det blir ikke lett. Sjansen for at du får en livsstilssykdom øker betraktelig, og du vil gå rundt med hodepine, trøtthet, svimmelhet osv. Det finnes selvsagt unntak, hvor man spiser dritt hele livet, og likevel er i toppform. Men dette hører så absolutt med til unntakene. Konklusjoen er uansett at:

«DET ER ENKELT Å LEVE NÅR DU ER I GOD FORM, OG DET ER VANSKELIG Å LEVE NÅR DU ER I DÅRLIG FORM»

Hmm, virkelig?

Ja, faktisk så er det så enkelt. Er du overvektig, eller i skikkelig dårlig form, så blir alt mye tyngre. Er du slapp og dårlig, så vil du slite med å komme deg til treningsstudioet, eller ut på en tur i fjellet. Men etter hvert som man kommer i bedre form, så blir det til en lek.

For meg personlig, så er bevegelse og trening så hardt printet inn i hodet mitt, at det skjer på automatikk. Dette har ikke skjedd over natten, men jeg har vært bevisst på (i langt tid) at trening og bevegelse er særdeles viktig for god helse. Sier du dette til deg selv mange nok ganger, så kommer det inn i underbevisstheten. Dette gjør f.eks at jeg ALDRI tar heis når trappen er tilgjengelig.

“Change is hard at first, messy in the middle, and gorgeous at the end”
-Robin Sharma.

Hvis du akkurat har begynt å bygge trening og bevegelse som en vane du vil begynne med, så vil det være hardt i begynnelsen. Det vil ikke være en lett reise. Du må bygge vanen over tid, og ikke tenke at vanen skal komme over natten.

Under får du 10 punkter du kan begynne å se på allerede i dag. Når du har fullført alle disse 10 punktene, så kan du si til deg selv: «det er enkelt å leve når jeg er i god form, og det er vanskelig å leve når jeg er i dårlig form».

 1. La forfengeligheten drive deg fremover. En del av grunnen til at jeg ønsker å trene, er fordi jeg ønsker å se bedre ut. Jeg trener selvsagt også fordi jeg vet det er bra for helsa og det gjør godt for psyken. La forfengeligheten styre deg slik at du hele tiden har et mål om å se bedre ut enn du gjør i dag.
  Husk; ikke ty til slankepiller eller annet kosttilskudd som liksom skal få deg raskere i mål. De aller fleste kosttilskudd gjør omtrent ingenting utenom å tømme lommeboka di. Gå den «lange» harde veien, og oppnå resultater helt på egen hånd.
 2. Start i det små, og bygg deg opp over tid. Begynn med én pushup hver dag. Eller gå en tur på 300 meter. Når du begynner å komme inn i vanen, så øker du intensiteten.
  Det er lett å tenke at man skal komme i mål på kort tid. Jeg vet hvordan det er. Jeg har vært der. Men jeg har lært meg at resultater kommer ikke over natten. Det tar tid å bli sterk. Det tar tid å bygge inn gode vaner. Det tar tid å slå personlige rekorder. Det er slik det skal være også.
 3. Bygg inn rutiner. De med suksess, bygger rutiner, ikke viljestyrke. En mann sa en gang: «50% av arbeidet er å faktisk møte opp på arbeid». Føler du ikke for å dra på gymmet, så ta på deg gymskoene, og møt opp på gymmet. Å gjøre NOE, er bedre enn INGENTING. Tegner du en strektegning, så er det bedre enn et blankt ark. Bygg inn rutiner.
 4. Tren på morgenen. Jeg tenker slik at om jeg skal få gjort noe, så må jeg gjøre det tidlig på dagen. Hvis ikke, så er det lett å skyve det foran seg.
 5. Gjør noe du virkelig liker. Hvis du ikke liker styrketrening, så ikke gjør det kun fordi treneren din sier at det er den eneste veien til en flottere kropp. Du kan drive med dans, Zumba, spinning, fjellturer, intensiv yoga, crossfit etc. Mulighetene er mange, og du må finne noe DU liker å gjøre. Gjør du dette, så er det mye større sannsynlighet for at du holder deg til denne treningsformen i lang tid.
 6. Gjør om en liten del av huset ditt til et treningsrom. Så lenge du ikke kan se gymmet ditt fra huset der du bor, så vil jeg anbefale deg å bygge ditt eget gym i huset ditt. Det kan være et rom i huset, eller i garasjen, eller kanskje på verandaen. De aller fleste har plass til noe, og du trenger ikke å så veldig stor plass for å komme i gang.
  Fordelen med et hjemmegym, er at det koster veldig mye mindre enn å betale 300-500 kr i måneden på et studio. Jeg har investert ca 8000 kr i alt utstyret mitt. Det sparer jeg inn igjen i løpet av noen år på studio. Gymmet ble installert i mai 2016, og jeg har ikke mistet motivasjonen til å trene en eneste gang etter dette.
 7. Sett påminnelser. Hvis du har lett for å glemme, eller føler du må ha en ekstra påminnelse, så lag påminnelser på mobilen hvor det står hva du skal gjøre. Det kan f.eks være å meditere, eller å trene, eller å bestige en fjelltopp. Hva som helst. Jeg bruker dette systemet, og det fungerer veldig mye bedre, enn om jeg kun skal stole på hukommelsen.
 8. Ikke lytt til altfor mange mennesker. «Jo flere kokker, jo mere søl». Finn noen som er vennlig, og som driver deg i riktig retning. For min del, er det min kone. Hun støtter meg i det jeg gjør, og skryter av meg når jeg gjør noe bra. Det er viktig å ha folk rundt seg som støtter deg, og ikke folk som drar deg enda lenger ned i gjørma.
 9. Multi-task når du har mulighet til det.
  – Når du ser TV, kan du f.eks bruke en ergometersykkel, eller du kan ligge på gulvet å gjøre styrkeøvelser/strekkøvelser.
  – Når du jobber ved PCen, så kan du enten stå (står du 3 timer, i stedet for å sitte, så forbrenner du ca 150 kalorier mer), eller du kan kjøpe en kontormølle som gjør at du går mens du jobber ved PCen. Jeg står ved PCen hver gang jeg jobber.
  – Når du kan velge mellom heis og trapp, eller rulletrapp og vanlig trapp, så bruk trappen. Har du i tillegg handleposer i hver sin hånd, så får du ekstra mye trening av å gå i trappen.
  – Tenk at du alltid skal gjøre det som får deg i mest bevegelse. Dette er gratis mosjon som du ikke engang merker du utfører.
 10. Hvis ingenting fungerer, så gjør følgende: Betal en venn penger hver gang du ikke orker å dra på gymmet. Det må være et beløp som du virkelig ikke ønsker å gi bort. Eller, gi et beløp til en venn, og la han eller hun gi tilbake litt og litt hver gang du er på trening eller gjør noe som får deg nærmere målet.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook