2014-11-13 15.25.50

Lammelever og lammehjerte i hus

Facebook

2014-11-13 15.25.12Forleden dag var jeg like utenfor Molde (nærmere bestemt på Øre Vilt i Gjemnes kommune) for å hente lammelever. Lever er noe av det mest næringsrike man kan spise og det inneholder flere vitaminer og mineraler som er lett opptakelig for kroppen. Lever er spesielt en god kilde til vitamin B12 og jern.

Skal du kjøpe lever, så bør du velge et dyr som spiser mest mulig gress ute i naturen. Alt av vilt (hjort, elg, rådyr, etc) er selvsagt helt perfekt. Ellers er  sau, lam og geit veldig bra. Selv om de spiser kraftfôr og annen mat i løpet av året, så er de likevel ute på gressbeite store deler av året.

Hjerte er også næringsrikt, og er noe vi burde spise mer av. Før i tiden kastet de det kjøttet som vi vanligvis spiser, og slukte innmaten slik den var. De visste at dette var det mest næringsrike, og det de kunne fungere optimalt på.

Du kan enten steke kjøttet, koke kjøttet, eller spise det rått. Du kan også lage leverpostei, som er veldig mye sunnere enn den leverposteien du kjøper i butikken.

Noen hevder at leveren er full av giftstoffer, siden leveren er det organet som renser kroppen. Det som er sant er at leveren renser blodet, men den samler ikke på avfallsstoffer. Spiser du lever fra et friskt dyr som har gått mye på beite, så er det ingen fare for at det har samlet seg opp noe i leveren.

Jeg kuttet opp kjøttet i mindre porsjoner, la de i plastposer, og fryste de ned. Fryseren er nå full av lever og hjerte fra lam.

Del gjerne innlegget

Facebook