kremet spinat-feat

Kremet spinat

Share on facebook
Facebook

Kremet spinat passer utmerket som tilbehør til de fleste middager.

Spinat er noe som mange forbinder med muskler. Alle har vel sett Skippern? Nå er det uheldigvis slik at man ikke får superstore muskler ved å innta spinat, men spinat inneholder vitaminer og mineraler som er viktig for både metabolisme og muskelbygging.

Spinat inneholder også oksalsyre, og det kan dannes nitritt under oppvarming (spesielt hvis du varmer den to ganger, eller varmer den opp over lang tid), så du trenger ikke innta store mengder spinat hver eneste dag. Oksalsyre kan hindre opptak av bl.a jern og kalsium, og får du i deg mye av dette, og lite jern og kalsium, så kan det fort bli mangler i kroppen.

Men, ikke la deg stoppe av dette. Spiser du spinat som en del av et ellers variert og næringsrikt kosthold, så skal det ikke være noe problem.

Jeg anbefaler også økologisk spinat, da spinat ofte har et høyt innhold av sprøytemiddelrester. Økologisk spinat kjøper jeg på Coop Mega her i Molde. Det er mulig andre butikker også selger den. De fleste store butikker har ofte et utvalg av økologisk mat, så det kan være lurt å sjekke på de først.

I videoen under så bruker jeg også grønnkål sammen med spinat. Grønnkål er også rik på vitaminer og mineraler, men inneholder stoffer som kan hindre opptak av andre typer mineraler. Det er derfor greit (som med spinat) at du ikke inntar store mengder grønnkål hver eneste dag. Jeg har også hørt at rå grønnkål ikke bør inntas for ofte, men jeg vet ikke om det stemmer. Jeg pleier i hvert fall å dampe den lett før jeg spiser den.

Under finner du oppskrift på kremet spinat. Først en video som viser hvordan jeg gjør det, og så en detaljert oppskrift. God middag.

0 from 0 votes
Kremet spinat
Ingredienser
  • 300 g spinat
  • 2 dl vann
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 ts salt (uraffinert havsalt)
  • 1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
  1. Gi spinaten et kjapt oppkok, og vent til den er halvert i størrelse (sånn omtrent).
  2. Hell av vannet, og tilsett fløte.
  3. Gi fløten et raskt oppkok, og la det stå å småputre i noen minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:

Uraffinert havsalt: Coop Mega.

Resten kjøpes i vanlig matbutikk.

 

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook