ingefærøl

Ingefærøl (melkesyregjæret)

Facebook

Ingefærøl er enkelt, godt og sunt.

De fleste har kanskje smakt en brus som heter ingefærøl. Selv om det har «øl» i navnet, så er dette ingen øl. Det er en brus. Sukker, vann og smak av ingefær. Når du lager hjemmelaget ingefærøl, så får du en mye sunnere drikk. Ja, du må ha sukker, men for det første så kan du bruke uraffinert hvitt sukker, og for det andre, så bruker du myse (i denne oppskriften) som hjelper til med å bryte ned noe av sukkeret og gjøre det om til organiske syrer. Disse syrene vil hjelpe på fordøyelsen.

Ingefær er svært sunt. Den kan hjelpe på en rekke tilstander som f.eks kvalme, leddgikt, for høyt blodtrykk, migrene, forkjølelse osv. Listen er lang over hva ingefær er godt for. Det som er ulempen, er at mange ikke klarer å spise en klump med ingefær. Den er rett og slett veldig sterk på smak. Men, lager du en deilig hjemmelaget ingefærøl, så får du de samme fordelene, men innpakket i en god tørstedrikk.

Det kan også sies at hjemmelaget ingefærøl smaker en del bedre enn den du kjøper i butikken. Du kan også bestemme selv hvor søt den skal være, og hvor mye ingefærsmak det skal være i denne hjemmelagde ingefærølen.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget ingefærøl (melkesyregjæret). Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift. Husk at dette er ingefærøl uten alkohol. Hvis det skal dannes alkohol, så må den stå mye lenger, og tilsettes mer sukker.

0 from 0 votes
ingefærøl
Ingefærøl (melkesyregjæret)
Porsjoner: 3 liter
Ingredienser
  • 3 liter vann
  • 80 gram sukker
  • 70 g ingefær (rensket og skivet / revet)
  • 2 dl myse
  • 1,5 ts havsalt
Fremgangsmåte
  1. Legg vann og ingefær i en kjele og kok opp. Kok i 3 minutter.
  2. Ta kjelen bort fra varmen, og legg i sukker og salt. Rør rundt og avkjøl til romtemperatur.
  3. Når det er blitt romtemperert, så tilsett mysen.
  4. La blandingen stå på kjøkkenbenken med et kjøkkenklede over i ca ett døgn.
  5. Deretter helles blandingen over på tette flasker og settes i romtemperatur i 2-4 dager. Husk å åpne lokket én gang pr dag for å lette på trykket. Ikke fyll glassene helt opp. La det være litt rom for luft helt øverst.
  6. Deretter kan flaskene settes kjølig, og de er klar til å drikkes.

Del gjerne innlegget

Facebook