eggerøre

Hvordan lage eggerøre

Facebook

Her får du en fremgangsmåte på hvordan du kan lage eggerøre. Du er ferdig på under 15 minutter.

eggerøre

Å lage eggerøre er enkelt. Dette er også ren mat, som smaker utrolig godt. Du trenger bare 3 ingredienser; egg, vann og salt. Bruk ca 1 ss vann (eller fløte) per egg. Putt ingrediensene  i en bolle eller kasserolle, og visp sammen. Så steker du eggene i en kasserolle (eller en stekepanne). Det er viktig å ikke brenne eggene ved å bruke for høy varme. Sett varmen på middels.

Følger du oppskriften under på hvordan du kan lage denne retten, så får du en perfekt hjemmelaget eggerøre. Jeg vil anbefale gressløk på toppen av røren. En slik rett er vanlig på koldtbord, men egner seg selvsagt like godt på frokostbordet og som tilbehør til en god middag.

Egg er veldig sunt. Husk at jo mindre varmebehandlet eggeplommen er (det gule), jo mer næring er det. Eggehviten bør varmes, siden det inneholder et stoff som kan blokkere opptak av en type B-vitamin. Uansett, så blir en god eggerøre varmebehandlet, så det er ingen vei utenom. Eggerøre inneholder uansett mye næring, og metter veldig godt.

Se under for hvordan du kan lage en nydelig eggerøre.

0 from 0 votes
eggerøre
Eggerøre


Ingredienser
  • 4 egg
  • 4 ss vann
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • smør til steking
Fremgangsmåte
  1. Pisk sammen 3 egg i en bolle/kjele sammen med vann.
  2. Varm opp en stekepanne på middels varme, og legg i en klatt med smør.
  3. Når smøret er smeltet og fordelt utover stekepannen, så helles eggeblandingen over.
  4. Bruk en stekespade eller lignende, og dra den gjennom eggene gjennom hele prosessen. Du skal på en måte flytte eggemassen fremover og rundt i stekepannen. Se video.
Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:

Uraffinert havsalt: Coop Mega.

Resten: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook