fryse-sjokolade-feat-fix

Hjemmelaget sjokolade uten melk

Share on facebook
Facebook

Hjemmelaget sjokolade uten melk er veldig godt og veldig enkelt.

Hjemmelaget sjokolade uten melk er noe alle liker. Det smaker søtt, det smaker sjokolade og det lages på kort tid. Her i huset har vi alltid liggende sjokolade i fryseren som vi kan ta ut når søtsuget melder seg.

Når jeg skal lage sjokolade, så pleier jeg å fylle opp isbitformer med hjemmelaget sjokolade, og sette i fryseren. Etter noen timer, så er den klar til å taes ut av formene, og spises. Da får du en deilig sunn sjokolade som også er uten melk. Hvis du ønsker, så kan du oppbevare de i kjøleskap. Da holder de seg faste og fine. Til mer kokosolje og palmeolje du bruker, til fastere blir de når de står kjølig, siden kokosolje og palmeolje blir stivt på temperaturer under 22 grader (sånn ca).

Husk at sjokoladen kan bli litt myk om den står for lenge i romtemperatur. Den renner ikke vekk, men blir litt myk og litt klissete. Det beste er å sette sjokoladen rett i fryseren etter du er ferdig å legge den over i former, og så vente noen timer. Da blir den såpass fast at den lett kan spises og den kan lett presses ut av formene uten at den blir ødelagt.

Jeg har liggende en isbitform som lager Facebook-tommelen. Det synes alle her er veldig gøy. Du kan også kjøpe forskjellige former på internett som lager hjerter og andre artige former.

Legg merke til at jeg bruker noe som heter carobpulver i oppskriften. Dette trenger du ikke å bruke, men det gir en litt mildere smak på sjokoladen. Carob kan brukes som erstatning for kakao, om du ikke ønsker de oppkvikkende effektene du får i kakao, eller om du ikke liker kakaosmaken.

Jeg tilsetter også litt kollagen, da det er bra for skjelettet. I den mengden jeg bruker, så setter det heller ikke smak.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget sjokolade uten melk (laktosefri sjokolade). Dette er god og sunn sjokolade.

5 from 1 vote
Hjemmelaget sjokolade uten melk
Porsjoner: 1 oppskrift
Ingredienser
  • 20 g kokosolje (smeltet)
  • 50 g palmefett (smeltet. Bruk kokosolje hvis du mangler palmefett)
  • 15 g sukker
  • 85 g kakao
  • 2,5 ss kollagen (valgfritt)
  • 20 stk macadamianøtter (eller annen nøttesort)
Variant med melk/fløte
  • 1 dl fløte
  • 1/8 ts stevia (kan droppes)
Fremgangsmåte
  1. Smelt oljene i en kjele til det blir flytende.

  2. Bland i resten (unntatt nøttene og sukkeret), og rør til det er en fin og myk blanding over svak varme.

  3. Hell i sukkeret, og rør om i ca 5-10 sekunder (venter du for lenge, så blir blandingen stivere, og det blir vanskeligere å tømme "sausen" utover et bakepapir). Tøm blandingen utover et bakepapir eller lignende og legg utover nøtter slik at de blir dekt med sjokolade.

  4. Strø over litt havsalt om du ønsker en salt smak på sjokoladen.

  5. Sett i fryser i 2 timer.

  6. Ta ut av fryser, og hakk opp i passe biter. Legg i en skål, og sett kjølig.

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:

Kakao: vanlig matbutikk

Carob: nettbutikk. Søk på 'carob' i en søkemotor.

Lønnesirup: vanlig matbutikk.

Nøtter: vanlig matbutikk.

Kokosolje: Coop Mega.

Vaniljeekstrakt: nettbutikk eller helsekost.

Husk: sjokolade kan bli klissete og myk i romtemperatur (pga oljen). Serveres helst kald. 

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook