potetmos

Hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos er mye bedre enn den du får i butikken. Det er også (nesten) like enkelt å lage.

potetstappe

Hjemmelaget potetmos er noe alle vet hva er. Det er utrolig enkelt å lage. Nesten enklere enn å bruke posestappe….bare nesten. Men til gjengjeld smaker det MYE bedre.

Potetmos er utrolig anvendelig. Det passer egentlig til det meste (av salt mat) og smaker utmerket godt om du tilbereder den på riktig måte. Bruker du godt med smør og fløte, så får du en hjemmelaget potetmos du sent vil glemme.

I oppskriften bruker jeg mandelpoteter og én gulrot. Du kan bruke akkurat de potetene du ønsker selv. Søtpotet gir f.eks en nydelig oransje søtpotetmos. Husk at du trenger mindre koketid når du kutter opp grønnsakene i små biter. Putter du hele poteter i vannet, så tar det gjerne rundt 30 minutter å koke de møre. Små terninger tar så lite som 10 minutter.

Så skal du mose potetene, før du til slutt kan hive i litt kruspersille i hjemmelaget potetmos. De hadde ikke gressløk på butikken, så da ble det kun kruspersille på videoen under.

Under finner du video og oppskrift på hjemmelaget potetmos. Enjoy!

0 from 0 votes
potetmos
Hjemmelaget potetmos
Porsjoner (hold pekeren over for å regulere): 1 x oppskrift
Ingredienser
  • 500 g poteter
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • hakket gressløk/kruspersille
Fremgangsmåte
  1. Skrell potetene og skjær dem i små biter (reduserer koketiden når bitene er små).

  2. Kok dem helt møre og bløte i vann (små biter tar under 15 minutter).

  3. Hell av vannet og la potetene ligge i kjelen i ca 1 minutt.

  4. Mos motetene med en potetstapper (eller en knivmaskin om du har det på kjøkkenet).

  5. Hell på fløte og smør.

  6. Tilsett salt og pepper etter behov.

  7. Finhakk gressløk/kruspersille og bland inn.