hjemmelaget brød

Saftig hjemmelaget brød

Share on facebook
Facebook

Hjemmelagde brød er utrolig enkelt å lage. Dette er oppskriften på fine og saftige brød.

Hvem elsker vel ikke duften av hjemmelaget brød i huset? Jeg husker i hvert fall lukten godt fra min barndom, hver gang jeg kom hjem til lukten av nybakt brød. Dette er en lukt som er fantastisk. Det samme gjelder nystekte boller.

Fersk gjærbakst lukter og smaker veldig godt, og her får du en fin oppskrift på loff. Det er kun hvetemel i oppskriften, men du kan fint tilsette annet mel om du ønsker det. Fordelen med fint mel er det ikke inneholder substanser som tuller med fordøyelsen. I grove produkter, så finnes det ulike substanser som er hardere for kroppen, og som kan forhindre oppta av ulike mineraler og vitaminer. Husk at brød i seg selv ikke er megasunt. Det fungerer heller greit som et OK tilbehør. Jeg er tilhenger av å ha mer pålegg, og tynnere brød. Dette er helt motsatt av hva jeg vokste opp med, hvor brødskivene var relativt tykke, og man hadde kun én osteskive. Nå skjærer jeg heller tynne brødskiver, og har på mer pålegg. Du har ikke nok smør, før du faktisk ser bitemerker i smøret 😉

Selve steketiden er tips jeg har fått fra Christer Hamre, som driver nettbutikken tidsporten.no. Først setter du ovnen på 270 grader. Sett inn brødet, hiv inn en skvett vann, og sett ned temperaturen til 210 grader varmluft. Etter ca 35 minutter, så er brødet perfekt, men en fin skorpe.

Under finner du oppskriften på hjemmelaget brød. Dette er oppskriften på fint brød, men du kan selvsagt tilsette mer grovt mel om du ønsker det.

0 from 0 votes
hjemmelaget brød
Hjemmelaget brød
Ingredienser
  • 500 g hvetemel
  • 3,5 dl vann (340 gram)
  • 1/4 pakke tørrgjær
  • 1/2 ss salt
Fremgangsmåte
  1. Ovn på 270 grader.

  2. Alt i eltemaskin i 5-10 minutter (til deigen er fin og smidig).

  3. Sett deigen på et lunt sted, og legg en håndduk over.

  4. La heve i ca 1 time.

  5. Legg deigen i en brødform, som en pølse. La etterheve i ca 1 time, eller til brødet har vokst til ønsket størrelse.

  6. Når ovnen har nådd 270 grader: sett inn brødet i midten, og hiv inn 1,5 dl vann i ovnen. Lukk døren raskt, og sett ovnen ned til 210 grader VARMLUFT. Stek i ca 30 minutter. Muligens litt mer.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook