blomkålsuppe

Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon

Kort om hjemmelaget blomkålsuppe

En god hjemmelaget blomkålsuppe er noe de aller fleste får til. Du trenger ikke være noen mesterkokk, og du trenger heller ikke være godt vant på kjøkkenet. Klarer du å håndtere en kokeplate, og en kniv, så er du godt i gang.

I oppskriften bruker jeg ett blomkålhode. Om du vil ha enda mer blomkålsmak, eller skal servere til flere enn 2 personer, så anbefaler jeg å bruke 2 eller flere blomkålhoder. Det heter jo hjemmelaget blomkålsuppe, så det kan derfor være lurt å få fram blomkålsmaken mest mulig.

Husk å kok blomkålen mør. Da er det lettere å kjøre den jevn i en blender, spesielt hvis blenderen ikke er veldig sterk og rask. Når det kommer til kraft, så bruker jeg gjerne hjemmelaget kraft. Du kan bruke vann, men en kraft gir mer smak. Har du ikke kraft, så finnes det kraft i butikken du kan kjøpe. Det beste er å lage hjemmelaget kraft, slik at du vet nøyaktig hva som er i den.

Om du vil steke grønnsakene i panne før du kjører de i blender er helt opp til deg. Jeg gjør litt forskjellig. Det er lettere å bare kutte de i passende biter, og kjøre de i blender med en gang. Smaken kan bli litt sterkere da, så det er noe du selv må finne ut hva som er best for deg. Velger du å steke, så bruk smør eller kokosolje til steking. De tåler varme mye bedre enn vegetabilske oljer.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe.

blomkålsuppe
Skriv ut/print

Blomkålsuppe

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 gul løk
  • 1/2 purreløk
  • 5 dl kraft eller vann
  • 2 dl fløte
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss gressløk
  • bacon
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Grovhakk halvparten av blomkålen, løk og purreløk (det hvite på purreløken smaker best) (resten av blomkålen skal brukes til slutt).
  • Fres det du har kuttet i en kjele med litt smør.
  • Tilsett kraft/vann, crème fraîche og fløte i kjelen.
  • Gi det et lite oppkok, slik at blomkålen blir passe mør.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Kjør alt i en blender, til det blir en fin og jevn masse.
  • Stek bacon og resten av blomkålen i en panne i noen minutter.
  • Legg dette sammen med den andre blandingen og la det småputre i noen minutter i en kjele.
  • Serveres med litt gressløk.

Del gjerne innlegget

Facebook