gratinerte poteter

Gratinerte poteter med fløte

Gratinerte poteter med fløte står på menyen i dag. Passer perfekt til f.eks biff eller kylling.

gratinerte poteter

Er det noe de fleste kjenner til og har smakt før, så er det gratinerte poteter. Noen sier fløtegratinerte poteter, andre sier gratinerte poteter. Det spiller forsåvidt ingen rolle hva vi kaller de, så lenge de beskriver hva retten er. Det som i hvert fall er sikkert, er at denne retten (eller tilbehøret om du vil) smaker fortreffelig. Blandingen av fløte, poteter, krydder og ost slår aldri feil, og fungerer like godt hver gang.

Her i huset, så gikk dette ned på høykant. Samtlige som ble servert fløtegratinerte poteter, spiste mye av det, og det var ingen som sa noe negativt. Tvert om, så ble det nevnt at dette tilbehøret var svært godt.

Husk at gratinerte poteter med fløte tar litt tid å få ferdig, så det er greit å begynne med denne før du går løs på resten av middagen. I min ovn så tar det ca 35 minutter på 200 grader, men du må prøve deg frem i din egen, da alle ovner er noe forskjellig. Det kan være lurt å følge litt med i løpet av de siste 5 minuttene. Da ser du fort om det blir svidd, eller om den ser OK ut.

Gratinerte poteter passer perfekt til biffkjøtt eller kylling, men kan selvsagt spises sammen med mye annet også. Egentlig, så passer fløtegratinerte poteter til det meste av salt mat. Til og med til fårikål, så hadde det nok vært godt med dette tilbehøret. Selv om det ikke er så vanlig, så hadde det nok fungert godt.

Du kan selvsagt lage gratinerte poteter med melk i stedet for med fløte. Men, fløte gjør at smaken blir noen hakk bedre. Det synes i hvert fall jeg.

Under finner du oppskrift på gratinerte poteter med fløte. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift som sier hva du skal gjøre for å få ferdig en deilig form med fløtegratinerte poteter. Lykke til.

0 from 0 votes
gratinerte poteter
Gratinerte poteter med fløte
Ingredienser
  • 4 poteter
  • 100 g ost revet
  • 100 g sjampinjong
  • 3 dl matfløte
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper etter behov
Fremgangsmåte
  1. Skrell potetene og skjær de i tynne skiver.
  2. Legg potetene lagvis med revet ost, sjampinjong i skiver og finhakket hvitløk.
  3. Fløte helles over formen til slutt.
  4. Stekes på 200 grader i ca 35-40 minutter.