Fiskegrateng smaker nydelig, og er en sikker vinner hos de som også ikke er så glad i fisk.
Man kan lage denne uten makaroni også, men den blir ofte en del bedre med litt pasta i.
Under finner du oppskriften på en meget god fiskegrateng.
Fiskegrateng
Størrelse: 4 porsjoner
Ingredienser
- 400 g fisk f.eks torsk
- 1,5 dl makaroni
Ostesaus
- 4 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 4 dl h-melk
- 1 ts salt
- 1/2 ts muskat
- 2 dl revet ost
- 4 egg
- 1/4 purreløk
Tilbehør
- potet og gulrøtter
Instruksjoner
- Sett makaroni til koking.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smelt smør i en egen kjele og rør inn mel litt etter litt.
- Når dette er blandet, så tilsett melk, litt om gangen mens du rører godt. Unngå at det blir klumper.
- Rør inn salt, muskat og egg. Eggene kan du ta ett om gangen.
- Rør inn halvparten av osten i gryta. Resten kan brukes som topping til slutt.
- Tilsett hakket purreløk.
- Del fisken i mindre biter/terninger, og tilsett i gryta. La gryta trekke på svak varme i ca 5-10 minutter.
- Smør en ildfast form med smør, og hell alt i gryta over.
- Dryss over resten av osten på toppen.
- Settes nederst i ovnen i ca 30 minutter, på 200 grader.
Tilbehør
- Serveres med kokte poteter og gulrøtter, om dere liker det.