brownies-uten-egg-feat

Brownies uten egg (allergivennlig)

Hvorfor lager jeg brownies uten egg, når jeg elsker egg, og vet at egg er en skikkelig næringsbombe? Jo, jeg kjenner noen som ikke tåler egg, og har servert denne til de. Jeg vet også at en del som leser bloggen ikke tåler egg, eller ikke ønsker å spise egg. Dette er selvsagt helt OK, og da er det greit med en oppskrift som også dekker deres behov.

Dette er nydelige brownies uten egg.

Hvorfor lager jeg brownies uten egg, når jeg elsker egg, og vet at egg er en skikkelig næringsbombe? Jo, jeg kjenner noen som ikke tåler egg, og har servert denne til de. Jeg vet også at en del som leser bloggen ikke tåler egg, eller ikke ønsker å spise egg. Dette er selvsagt helt OK, og da er det greit med en oppskrift som også dekker deres behov. Oppskriften på brownies uten egg er nydelig. Ingenting er som en brownies som lages på kort tid.

Brownies uten egg med gulrot krever ingen steking. Du mikser alle ingrediensene i en god kjøkkenmaskin, presser deigen ned i en form, og lar den stå i fryser eller kjøleskap en liten stund. I fryser trenger den kun å stå i ca 30 minutter før den er klar til å spises. Du kan spise den før dette, men blir den ikke skikkelig kald, så kan den bli litt smuldrete. Dette må du nesten prøve deg frem på selv, slik at du får en følelse på hvordan den kjennes.

Det kan nevnes at brownies uten egg forsvant temmelig raskt her i hus. Min kone elsker alt som inneholder kakao (les: sjokolade), og hun spiser gjerne alt hvis jeg ikke er rask nok til å ta meg et stykke før den forsvinner helt. Under finner du oppskrift på brownies uten egg.

Jeg skriver også under at du kan bløtlegge havregryn og cashewnøttene. Dette MÅ ikke gjøres, men nøtter og korn inneholder en del stoffer som forstyrrer næringsopptak i kroppen. Hvis du bløtlegger dette i et syrlig miljø (f.eks vann med noen ss eplecidereddik) og litt havsalt over natten, så vil du være good to go.

Under finner du en video som viser fremgangsmåten. Etter videoen finner du en detaljert oppskrift. Lykke til med bakingen av brownies uten egg.

0 from 0 votes
Brownies uten egg
Ingredienser
  • 30 g havregryn (gjerne bløtlagt over natten i eddik og litt rug)
  • 200 g dadler
  • 3 ss vann
  • 2 gulrøtter
  • 50 g mandelmel
  • 50 g cashewnøtter (gjerne bløtlagt i eddik og salt over natten)
  • 50 g kakaopulver
Fremgangsmåte
  1. Miks havregryn og dadler i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett vann og 2 gulrøtter. Miks godt. Deigen skal bli litt klissete...kun litt.
  3. Tilsett mandelmel, cashew og kakao. Miks godt.
  4. Legg så blandingen over en i form, og sett i fryser i minst 30 minutter før servering.
Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:

Havregryn: vanlig matbutikk.

Dadler: vanlig matbutikk.

Gulrøtter: vanlig matbutikk.

Mandelmel: Coop Mega eller helsekost.

Cashewnøtter: vanlig matbutikk.

Kakaopulver: vanlig matbutikk.

Del innlegget