baconsurret biff med kremet spinat og tomat

Baconsurret biff med kremet spinat og tomater

Er du på jakt etter en enkel middag, som de fleste kan lage, så er baconsurret biff med tomater og kremet spinat en sikker vinner. Det høres kanskje avansert ut, men det er egentlig ganske enkelt.

Biffen med bacon stekes i 3-4 minutter på hver side. Er du ute etter en godt stekt biff, så må den nok ligge litt lenger. Et tips kan være å ha på middels til svak varme, og la den ligge under lokk i 5-10 minutter ekstra. Da blir den etter hvert helt gjennomstekt. Ønsker du den derimot litt rosa inni, så holder det stort sett med 3-4 minutter på middels+ varme.

Jeg anbefaler å bruke økologisk spinat, da vanlig spinat kan være ganske hardt sprøytet med kjemikalier. Jeg handler økologisk spinat på Coop Mega i Molde. Hvis du kan dyrke den selv, så er det selvsagt det beste.

Under finner du oppskrift på baconsurret biff med tomater og kremet spinat.

Skriv ut/print
0 from 0 votes

Baconsurret biff med kremet spinat og tomater

Ingredienser

Baconsurret biff

  • biffstykker
  • noen skiver bacon
  • salt og pepper
  • litt smør

Kremet spinat

  • 300 g spinat
  • 2 dl vann
  • 3 dl matfløte
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts salt

Stekte tomater

  • 2 to mater
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts oregano

Instruksjoner

Stekte tomater

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Del tomatene i to, og legg på pepper, salt og oregano.
  • Stekes i ildfast form på 200 grader i ca 15-20 minutter.

Baconsurret biff

  • Legg baconskivene rundt biffen, og fest med en tannpirker (hvis nødvendig). Legg på salt og pepper.
  • Brun biffen på høy varme på begge sider i noen sekunder. Sett så ned varmen til middels, og etterstek i ca 3-4 minutter.

Kremet spinat

  • Gi spinaten et raskt oppkok, slik at den «faller sammen».
  • Tøm av kokevannet, og ta opp spinaten.
  • Gi fløten et raskt oppkok, og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.

Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Smør: Coop Mega.
Resten: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook