god idé

32 tips og triks jeg gjerne skulle visst om for 10 år siden

Innhold

Jeg leser mye. Jeg leser spesielt mye av bøker jeg kan lære noe av, og bøker som utvikler meg til en bedre person. Jeg har sluttet helt med å lese ren fiksjon, da jeg føler jeg ikke får noe fornuftig ut av det. Jeg koser meg også mer med bøker som gir meg noe jeg kan bruke. Jeg har lært mye gjennom bøker jeg har lest, og her vil jeg gå gjennom en del tips og triks jeg har fanget opp på veien. Dette er noe jeg gjerne skulle visst om for lenge siden. Men bedre sent enn aldri er det noe som heter.

Fra boken «Finding your element» av Ken Robinson.

 • Utsett deg selv for så mange nye muligheter som overhodet mulig for å finne ut av hva du er i stand til å gjøre.
 • Jobb for å utvikle hjernen din hele tiden. Det vil føre til at du vil utvikle og forbedre dine evner.
 • Finn ut hva du elsker å gjøre. Dette er det du gjør som får tiden til å gå fort.
 • Form din egen sti i livet, og prøv å forstå hva som gjør deg selv lykkelig. Ikke gå i andres fotspor selv om den andre har oppnådd lykke. Lykke for deg og den andre kan være totalt ulikt.
 • Ikke planlegg livet når du er ung. Livet er altfor uforutsigbart.
 • Ikke tenk at du er dårlig i noe, selv om du fikk dårlig karakter i faget på skolen. En test på skolen måler kun én type intelligens. Det kan være at du faktisk er veldig god i faget, men på en litt annen måte.
 • Hvis du aksepterer at du ikke kan forutse og kontrollere fremtiden, så vil du oppdage mange nye muligheter.
 • Opplever du positive følelser når du gjør noe du elsker, så vil det redusere stress, smerte i kroppen, og negative avhengigheter. Det vil også forbedre søvn og konsentrasjon.

Fra boken «Start with why» av Simon Sinek.

 • Målet må være å gjøre business med mennesker som tror på det du tror på.
 • Manipulerer du kundene dine (i mitt tilfelle; epostlisten min), så vil det kun virke på kort sikt. Skal du ha suksess over lang tid, så må du ikke manipulere. Du må skape tillit.

Fra boken «Getting things done» av David Allen.

 • Fokuser. Kommer det andre tanker inn i hodet som du gjerne vil gjøre noe med, så skriv de ned i en notatblokk, som du kan se på senere. Bruk gjerne OneNote eller Evernote om du liker digitale notatverktøy.
 • Lag lister som gir deg oversikt over hva du skal gjøre. Bruk gjerne digitale notatverktøy.
 • Sjekk listen din daglig, og begynn med den vanskeligste / kjedeligste oppgaven først.
 • Lag en liste som heter «Kanskje» eller «En vakker dag». Denne listen kan du se nærmere på hvis du går tom for prosjekter eller ikke har noe annet du skal gjøre.
 • Ikke multi-task. Gjør oppgaven du har planlagt, og fokuser 100% på den. I noen tilfeller kan det være greit å multi-taske, men som en hovedregel er det ikke lurt.

Fra boken «The seven habits of highly effective people» av Stephen Covey.

 • «Gjør kniven skarpere» for å kunne jobbe effektivt. Dette innebærer å være i fysisk form ved å trene styrke og bevege seg mye. Bli sterkere psykisk ved å lese mye for å lære noe nytt. Vær sosial ved å danne nye forhold med spennende mennesker.
 • Vær frampå, og ta kontroll over din egen skjebne.
 • Se for deg hva du skal oppnå, og jobb mot dette daglig. Visualisering er et veldig kraftig verktøy.
 • Prioriter oppgavene som får deg til å fullføre noe, i stedet for å gjøre oppgaver som ikke får deg ut av situasjonen du er i.
 • Øv på å gjøre alle situasjoner til en vinn-vinn situasjon. Det vil lage gode forhold, gjensidig tillit, og det vil skape fordeler som vil vare livet ut.
 • Lytt aktivt til andre ved å repetere noen ord av hva den andre sier, speile følelsene og hjelp de til å strukturere tankene.
 • Ikke si «ja» til alt.
 • For å forandre deg selv, så må du se på karakteren din (personligheten), ikke oppførselen din.

Fra boken «The 4-hour workweek» av Tim Ferriss.

 • Gå utenfor komfortsonen din, og gjør det du synes er ukomfortabelt.
 • Tenk på 80/20-regelen. 20% av det du gjør, gir deg 80% av inntekten.
 • Tid ER penger. Gjør noe som genererer penger. Ikke kast bort tid på VG, Dagbladet, Facebook, Snapchat osv.
 • Gi oppgaven du gjør en score ved å spørre deg selv; «hvis dette er det eneste jeg gjør i dag, vil jeg være fornøyd når dagen er over?»
 • Outsource en del av arbeidet ditt. Skriver du artikler for en side som er veldig generell (ikke personlige), så kan de fint utføres av andre som du betaler.
 • Fem steg til uavhengighet: 1) Start med en «vanlig» jobb fra 8-16. 2) Begynn med prosjekter som du kan jobbe med hjemme. Gjør dette FØR jobben din, eller i helgene når du har fri. Stå opp tidligere og legg deg tidligere. 3) Når du kan slutte i din «vanlige» jobb, så kan du jobbe kun hjemmefra, 8-16. 4) Lær deg å bli mer effektiv, og reduser tiden du jobber hjemme med 3 timer. 5) Bruk de resterende 3 timene til å lære deg om andre metoder du kan tjene penger på, og lag deg mange kilder til inntekt.

Fra boken «Zero to one» av Peter Thiel.

 • Se på fremtiden som en klar visjon. Dette er den visjonen du må fokusere på hele tiden. Fokus på noe, gjør at du lettere når målet.
 • Når du tenker på fremtiden, så tenk over prosessen du må gjennom for å komme til målet i fremtiden.
 • Salg av produkter gjør seg ikke selv. Prøv ulike måter å selge produkter på, slik at du vet hva som fungerer best.
 • Dette er punkter jeg selv kunne ønske jeg visste om for 10 år siden. I dag er jeg mye mer fokusert på å kunne klare meg med en jobb hjemmefra, men jeg har skjønt at det krever knallhard jobbing og fokus på hva jeg skal gjøre. Det krever planlegging, og det krever at jeg må strukturere hverdagen på en helt annen måte enn tidligere. Heldigvis synes jeg det jeg driver med er veldig gøy og givende.

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Facebook